tisdag, mars 29, 2005

"Alicio" & Wolodarski ?

På ledarsidan i dagens Dagens Nyheter upptäckte jag att journalisten Peter Wolodarski har skrivit en kort notis om det här med TT och den föredetta världsmästaren i shack, Bobby Fischer. Det som genast slog mig när jag läste notisen var likheten med det som "Alicio" hade skrivit i denna fråga några dagar tidigare. Tyvärr verkar inte Peter Wolodarskis korta notis finnas ute på nätet, i vart fall inte ännu.

Visst, det kan vara så att likheterna beror av att det var korta telegram de skrev om och att det kanske inte går att formulera sig så mycket annorlunda. Jag har dock svårt att tro att det är på det sättet, jag tror det ligger något mer bakom detta. Det måste ju såklart inte vara så att Peter Wolodarski och Alicio är samme person, absolut inte, men ändå börjar man ju fundera över sambanden dem emellan. För en tid sedan nämnde ju Wolodarski att han hade "råkat" surfa på en blogg som han fann så intressant att han nämnde den och gav den reklam i Sveriges största tidning och sedan diskuterades den även då han var med i Sveriges radio, denna blogg var såklart "Alicio i underlandet". Detta "samband" och att Wolodarski bara "råkade" surfa på "Alicios" sida har diskuterats av flera bloggare. Är inte Wolodarski och "Alicio" samma person så känner de säkert varandra eller så utbyter de åsikter med varandra på olika sajter och diskussionsforum, ställen där säkerligen flera andra högerspöken och förespråkare av kanonbåtsdiplomati som exempelvis Per Ahlmark, Timbro-högern, Dick Erixson och skribenterna bakom Stockholm Spectator florerar. Hur som helst verkar det alltmer som att extremhögern där "Alicio" och Co ingår ännu mer än tidigare har fått en rak och bred expressled rätt in på ledarsidorna i Sveriges största tidning via Peter Wolodarski och det är något jag tycker är väldigt oroande.

-------------------------------------------------------------------------------

Tillägg:

Om någon hittar Peter Wolodarskis notis på nätet så vore det bussigt denne meddelade mig om detta och skickade en länk.

-------------------------------------------------------------------------------

14 kommentarer:

Pierre Andersson sa...

Det är väl troligen så enkelt att "Alicio" och Wolodarski har ungefär samma neoliberala världsåskådning - och då är det ju inte konstigt om Wolodarski läser Alicios blogg.

Märkligare är att han inte ens ger en källhänvisning till en så uppenbar ripp-off (om än säkerligen med Alicios goda minne).

Anonym sa...

Han kanske skippar att skylta med rippoffen för att se om någon i vänstern någon gång ska tycka att någonting är over the hill vad det gäller förmildrande av jude/israelfientliga uttalanden i syfte att alltid vara säker på att Israel klart och tydligt ska få behålla hela skuldbördan för konflikten mellan Israel och palestinierna.

W. vet ju säkert att det vanligaste motgreppet mot misshagliga åsikter hos vänstern är att bedöma det som propaganda* istället för att argumentera i sak.

(*=ett viktigt led för att bevisa att något ska vara propaganda tycks vara att utreda avsändaren mer än innehållet)

Bulten i Bo sa...

Nej, det tror jag inte.

Det skulle nämligen innebära att producenten för det P3 program där båda nyligen medverkat (den ene anononymt, den andre namngiven)skulle ha tillåtit ett rejält bedrägeri. Och det tror inte jag

Frankie sa...

Vad är problemet, det behövs inte direkt avancerade datorkunskaper för att ta reda på vem Alicio är. Har inte dubbelkollat men jag har för mig att en polare sa att Alicio-bloggen ligger på en Timbro-server. Hur många har tillgång till den?
Hur svårt är det att IP-kolla de som är mest aktiva på hans egen blogg? Är ni så intresserade så sätt ihop ett och ett.

Tobias Lindberg sa...

Svar till Hankins...

Tyvärr är jag en riktig sopa på datorer, det du beskriver låter alldeles för krångligt för mig...

Niklas Lindgren sa...

Ja det är ju fint att se hur både Hankins och Tobias Lindeberg så aktivt ger sitt stöd åt den stalkning som Alicio blivigt offer för.
Så gulligt och demokratiskt....

Förhoppningsvis så tar mer sanasade vänsterbloggare avstånd från denna psykfallsvänster...

Tobias Lindberg sa...

Svar till Nicklas Lindgren...

Kan du inte förklara vad i min text som kan räknas som "stalking" och nämn gärna vad i den som är att se som odemokratiskt?

Niklas Lindgren sa...

Ja kalla det ett fascinerande sammanträffande, men här sitter du och Hankin och för en diskussion om hur ni skall kunna luska ut Alicio identitet, och vad händer sedan? Jo just i en sådan klappjakt pa denne bloggares identitet, (av bloggare som du själv finner det lämpligt att länka till) slutar med ren stalking och telefonsamtal till vederbörandes släktingar…
Det är ju verkligen demokratiskt att försöka skrämma motdebbatörer till tystnad…

Tobias Lindberg sa...

Men skärp dig va, jag har inte ringt till Alicio och jag har inte uppmuntrat någon att göra det. Sådant du beskriver skulle aldrig falla mig in att göra! Ja, jag liksom flera andra har spekulerat runt vem Alicio är eftersom han annonymt driver en rätt radikal linje, men att gå därifrån till de beskyllningar du kommer med finns inte ens på samma karta.
Psykfallsvänster kallar du mig. Tycker du Chadie och Pierre Andersson också hör till psykfallsvänstern, de har ju också spekulerat i vem Alicio egentligen är?

Anonym sa...

Tobias,

Radera vänligen inte inlägg som inte innehåller personangrepp eller bryter mot lagar. För en saklig debatt i stället.

/ Nick

Anonym sa...

...inte bryter mot lagar... ska det vara.

/ Nick

Anonym sa...

Enligt artikel i Stockholm City var det alltså ca 20 ungomdar i 14-års åldern från Husby som inte gillade att andra badade i Husby-badet. De hade skrikit att "ni har inget här att göra era svennar" till skolklassen och överfallit dom med sparkar och slag.

Tobias, vad säger du om det? Är ett sådant beteende okay i vårt samhälle? Kom gärna med sakliga debattargument.

/ Nick

Tobias Lindberg sa...

Nick!

Du för hela tiden en diskussion med argument som är främlingsfientliga. Jag vill inte ha sådant på min blogg. Vi har redan diskuterat detta i en annan tråd här på min blogg och jag känner att det du nu tar upp bara är samma som vi redan diskuterat, det är inget nytt. Vill du diskutera detta mer ingående kan du ju alltid starta en egen blogg så kan de som vill föra en diskussion med dig!

Anonym sa...

Well, I’m sad to say that I don’t like Mikael (Alicio) Nussdorf to play around stalking everyone. I don’t like that at all…..